Live Streaming Kawasaki Frontale vs JDT 28.11.2023

Live Streaming Kawasaki Frontale vs JDT 28.11.2023. Perlawanan penting petang ini adalah kerana ini merupakan perlawanan pertama Asia Champion League 2023 yang berlangsung di Stadium Kawasaki Todoroki Stadium night . Perlawanan melibatkan tuan rumah, Kawasaki Frontale dari jepun dan juga pasukan pelawat Johor Darul Ta'zim dari Malaysia. Game ini juga akan berlangsung di sebelah petang dan pastinya ramai yang tidak sabar untuk menyaksikan perlawanan menarik ini.


Live Streaming Kawasaki Frontale vs JDT 28.11.2023
FAKTA PASUKAN KAWASAKI FRONTALE

sebelum perlawanan Kawasaki Frontale vs JDT, ini merupakan maklumat dan fakta pasukan tersebut. Kawasaki Frontale (川崎フロンターレ, Kawasaki Furontāre) ialah sebuah kelab bola sepak profesional Jepun yang berpangkalan di Kawasaki, Prefektur Kanagawa, selatan Tokyo. 

Kelab ini bermain dalam Liga J1, yang merupakan peringkat teratas bola sepak di negara ini. Stadium rumah mereka ialah Stadium Kawasaki Todoroki, di Wad Nakahara, di kawasan tengah Kawasaki.


Kelab ini diasaskan pada tahun 1955 sebagai Kelab Bola Sepak Fujitsu. Ia adalah salah satu daripada banyak kelab bandar yang terdiri daripada Liga Bola Sepak Jepun (JSL), termasuk Yomiuri (kemudian Tokyo Verdy 1969), Toshiba (kemudian Consadole Sapporo) dan NKK SC (kini tidak berfungsi).


Mereka mula-mula membuat Divisyen 1 JSL pada 1977, hanya untuk diturunkan pada musim berikutnya selepas itu dan tidak akan kembali ke liga teratas sehingga 2000, apabila mereka mula-mula dinaikkan ke J1 yang dijenamakan semula.

Live Streaming Kawasaki Frontale vs JDT 28.11.2023


Dibawah ini merupakan maklumat berkaitan live streaming Kawasaki Frontale vs JDT 2023 beserta siaran langsung dan keputusan penuh perlawanan yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:


Info Siaran Langsung 

PERLAWANAN PERINGKAT KUMPULAN I

Kawasaki Frontale vs JDT

Tarikh : 28.11. 2023 (Hari Selasa)

Masa : 6 pm 

tempat : Stadium Kawasaki Todoraki

Link Live Streaming 

Jom join Group fb : https://www.facebook.com/groups/penyokongbolasepak untuk live

link 2 - Kawasaki Frontale vs JDT live! cepat tengok!

Link 3 - TIGA

*Sila refresh atau tekan f5 kalau link live tak keluar ya.

Keputusan Penuh Perlawanan


Kami akan mengemaskini keputusan perlawanan malam ini. Keputusan penuh Kawasaki Frontale vs JDT 2023 secara langsung (live score) sehingga tamat perlawanan:


KAWASAKI FRONTALE [ ] - [ ]  JDT


*Sila refresh atau reload page ini untuk paparan keputusan terkini 


Seperti sedia maklum setiap kali perlawanan liga super,para pemain akan memberikan 100% kekuatan mereka bagi membawa pulang piala berprestij ini. Mampukah JDT rovers mengalahkan Kawasaki frontale pada malam ini sekali gus memberikan 3 mata kepada pasukan itu?


Kita harap kedua-dua pasukan memberikan yang terbaik dalam perlawnaan ini. Kalah dan menang itu adat pertandingan dan jangan abaikan semangat kesukanan dan persahabatan di antara kita. Selamat pergi dan pulang untuk para penyokong yang akan ke stadium malam nanti.


Post a Comment

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama