Live Streaming Thailand vs Malaysia 12.9.2023

Live Streaming Thailand vs Malaysia 12.9.2023. malam ini akan berlangsung satu perlawanan menarik menyaksikan dua pasukan berentap bagi melayakkan diri ke pusingan akhir AFC U23 Tahun depan. Malaysia bakala menentang pasukan jiran Thailand bagi meloloskan diri ke pusingan seterusnya. Untuk rekod skuad negara berjaya menang dalam perlawanan pertama menentang Filipina. Manakala pasukan Thailand menang dengan bangladesh.Live Streaming Thailand vs Malaysia 12.9.2023Info Perlawanan Thailand  vs Malaysia


Hari Perlawanan 3 | Selasa, 12 September 2023

Kumpulan H • Kelayakan Piala Asia B-23 2024

⚽️ THAILAND 🇹🇭 🆚️ 🇲🇾 MALAYSIA
🕣 8.30pm (TH) 🕤 9.30 pm (MY)
🏟️ Stadium Chonburi, Thailand
Live streaming di bawah 👇👇

Info Pasukan lawan, Thailand  U23


Pasukan bola sepak kebangsaan bawah 23 tahun Thailand (Bahasa Thai: ฟุตบอลทีมชาติไทยรุ่นอายุไ฀มชาต฀แชาติไทยรุ่นอายุไ฀แปิ tbon thim chat thai run ayu mai koen yi-sip-sam pi), juga dikenali sebagai pasukan bola sepak Olimpik Thailand, adalah pasukan kebangsaan untuk peringkat bawah 23 dan 22 tahun, mewakili Thailand dalam pertandingan bola sepak antarabangsa di Sukan Olimpik, Sukan Asia dan Sukan Asia Tenggara, serta mana-mana kejohanan bola sepak antarabangsa bawah 23 tahun termasuk Kejohanan AFC B-23. Ia dikawal oleh Persatuan Bola Sepak Thailand.

Pasukan ini telah memenangi pingat emas Sukan Asia Tenggara untuk rekod 7 kali, menjadikannya yang paling berjaya di kalangan pasukan bola sepak ASEAN. Walaupun penguasaan utamanya di Asia Tenggara, pasukan itu tidak pernah memenangi sebarang pingat emas di peringkat Asia.

Live Streaming Thailand vs Malaysia 12.9.2023


Skuad Malaysia kali ini dihiasi dengan pelbagai pemain lama dan baru. Diharapkan kemasukan pemain kali ini dapat meningkatkan keserasian antara pemain menjelang kejohanan asia awal tahun hadapan. Sudah pasti rakyat Malaysia mahu melihat kesefahaman di antara pemain bagi memastikan kemenangan untuk pasukan. 


Bagi anda yang nak tengok perlawanan Thailand vs Malaysia, anda boleh tonton menerusi link di bawah ini ya.

join group fb >> Bola Live << untuk live streaming match bola.

LINK 1 - Thailand vs Malaysia.

LINK 2 - Thailand vs Malaysia

LINK 3 - TV9

Aku rasa skuad negara mampu menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam mendapatkan point yang banyak dari perlawanan ini. Kita doakan agar skuad harimau malaya kesayangan kita ini mampu mengalahkan tuan rumah thailand dalam aksi malam ini.

Selamat menonton.


Post a Comment

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama