5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat

5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat. Chelsea kembali mendapat keputusan buruk dalam acara Liga Perdana Inggeris. Hasilnya dilaporkan meletakkan masa depan pengurus Frank Lampard tepat. Siapakah 5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat ? Jom kita baca di bawah.

5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat


Kekalahan itu menjadikan kedudukan Lampard sebagai pengurus Chelsea menjadi tumpuan. Lampard mula dikhabarkan dipecat oleh pemilik kelab, Roman Abramovich.

Sekiranya Lampard harus meninggalkan kelab, ada sebilangan pelatih yang dianggap dapat menggantikannya di Chelsea. Siapakah mereka?


5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat


Thomas Tuchel baru-baru ini kehilangan pekerjaannya. Lelaki Jerman itu dipaksa menganggur setelah dipecat oleh kelab Perancis PSG. Dilaporkan, Tuchel mengincar kedudukan pengurus Chelsea jika kosong.

Dia berjaya membawa PSG ke kejuaraan Ligue 1 untuk musim 2018/2019 dan 2019/2020.

Musim lalu, Tuchel juga berjaya PSG final Liga Juara-Juara. 


5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat


Massimiliano Allegri adalah salah satu jurulatih paling berjaya di pentas domestik. Jurulatih Itali telah memenangi Scudetto enam kali.

Perinciannya, Allegri membantu Milan memenangi Serie A sekali. Selepas itu, dia membawa Juventus menjadi juara lima kali berturut-turut pada 2014-2019.

Allegri juga telah membawa Juventus ke final Liga Juara-Juara dua kali. Namun, Allegri selalu kalah dalam kedua-dua final.


5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat

Lucien Favre baru saja dipecat dari kelab Borussia Dortmund. Favre kehilangan pekerjaan setelah pasukannya tewas 1-5 kepada Stuttgart.

Walaupun terpaksa meninggalkan kelab, Favre mempunyai rekod prestasi yang baik di Signal Iduna Park. Dia berjaya membawa Dortmund menjadi juara di Bundesliga selama dua musim berturut-turut.

Pencapaian terbaik oleh jurulatih Switzerland adalah memberikan trofi Piala Super Jerman pada 2019. Mereka menjulang trofi itu setelah menewaskan Bayern Munich.


5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat


Ernesto Valverde mempunyai prestasi hebat ketika mengendalikan Barcelona. Dia berjaya menghadiahkan empat trofi untuk Blaugrana.

Valverde memberikan dua gelaran La Liga, satu trofi Copa del Rey dan satu Supercopa de Espana untuk Barcelona. Walaupun begitu, Valverde dipecat oleh Barcelona pada Januari 2020.


5 Calon Pengurus Chelsea Sekiranya Frank Lampard Dipecat

John Terry bukan orang asing bagi Chelsea. Seperti Lampard, Terry adalah bekas pemain Blues.

Semasa aktif bermain, Terry adalah kapten Chelsea. Dia berjaya memimpin The Blues memenangi lima gelaran Liga Perdana dan satu trofi Liga Juara-Juara.

Terry kini belajar melatih di kelab Liga Perdana Inggeris lain, Aston Villa. Dia menjadi penolong pengurus kepada Dean Smith.

Siapakah di antara 5 calon ini akan menggantikan Frank Lampard di Chelsea? Sama-sama kita nantikan. 

Post a Comment

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama