-->

Aaron Chia dan Wooi Yik Melangkah Ke Final All England

Aaron Chia dan Wooi Yik Melangkah Ke Final All England. Disebalik menjadi wakil tunggal di semi final, mereka buktikan kehebatan mereka dengan melayakkan diri ke pentas final seluruh england hari ini.


Kejayaan beregu lelaki negara itu membuatkan kita terimbau kenangan mereka beraksi di pentas final kejohanan yang sama pada 2019 namun mereka dikecewakan dengan hanya mendapat tempat kedua. 


Aaron Chia dan Wooi Yik Melangkah Ke Final All Englandketika itu, mereka kalah di tangan Ahsan dan Hendra setiawan dengan keputusan 21-11,14-21 dan 12-21.


Dalam perlawanan awal pagi tadi, Aaron chia dan wooi yik mengalahkan bintang Taiwan, P.H. Yang dan J.H.Lee dengan keputusan straight set 21-16 dan 21-15.


Perjalanan mereka ke final juga bukan mudah apabila mereka telah menewaskan rakan senegara, Izzudin dan Goh di pusingan pertama, kemudian mereka mengalahkan pasangan taiwan juga. L.Po dan K.C. Chang.


di pentas suku akhir mereka berjaya mengalahkan bintang beregu Indonesia dan sekali lagi mereka perlu mengalahkan indonesia di pentas final hari ini.


Mampukah mereka mencipta kejutan dengan memenangi All England 2024 ini?


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama