FIFA IKTIRAF PERLAWANAN MALAYSIA VS KOREA SEBAGAI HEBAT

Mungkin bagi sesetengah pihak ia umpama perkara biasa. tetapi bagi sesetengah yang lain ia merupakan perlawanan yang luar biasa. aksi memukau ditonjolkan oleh kedua-dua pasukan dalam perlawanan Malaysia vs korea selatan berjaya mendapat perhatian FIFA


Diataskertas, skuad harimau malaya berada di ranking yang ke 130 manakala korea selatan pula berada di kedudukan kedua puluh tiga dunia. sudah pasti perlawanan ini sepatutnya menjadi milik korea.


FIFA IKTIRAF PERLAWANAN MALAYSIA VS KOREA SEBAGAI HEBATnamun begitu inilah bola sepak apabila pasukan underdog macam kita juga mampu mencipta kejutan dan mengikat pasukan hebat yang lain.


Disebabkan perlawanan ini sangat dramatik, FIFA menerusi laman facebook rasmi mereka memuat naik satu status seolah-olah terkejut dengan keputusan perlawanan yang berjaya di capai oleh Malaysia.


FIFA menulis dalam bahasa melayu di semua laman sosial milik mereka dengan caption  


"Perlawanan yang hebat sekali!", tulis FIFA di ruangan komen di laman X Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).


Ini juga satu pengiktirafan yang tinggi FIFA terhadap bola sepak Malaysia. Pasukan negara berjaya mengikat pasukan korea di minit-minit akhir perlawanan dengan jaringan 3-3 dalam perlawanan yang berlangsung semalam.

Post a Comment

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama