-->

Live Streaming PSM Makassar vs Sabah 5.10.2023

Live Streaming PSM Makassar vs Sabah 5.10.2023. Perlawanan penting malam ini adalah kerana ini merupakan perlawanan kedua AFC Cup 2023 yang berlangsung di Stadium Wayan I Dipta, Bali Indonesia. Perlawanan melibatkan tuan rumah, PSM Makassar  dari Indonesia dan juga pasukan pelawat Sabah FC dari Malaysia. Game ini juga akan berlangsung di sebelah malam dan pastinya ramai yang tidak sabar untuk menyaksikan perlawanan menarik ini.Live Streaming PSM Makassar vs Sabah 5.10.2023FAKTA PASUKAN BALI UNITED

Bali United Football Club ialah sebuah kelab bola sepak profesional yang berpusat di Gianyar, Bali, Indonesia. Kelab ini bersaing dalam Liga 1, peringkat teratas bola sepak Indonesia. Bali United muncul pada 2015 hasil daripada penjenamaan semula kelab Liga Super Indonesia Putra Samarinda (lebih dikenali sebagai Pusam) selepas pemilik baharunya memindahkan kelab itu ke Gianyar dari Samarinda, Kalimantan Timur. 

Kelab yang dijenamakan semula itu mengekalkan hak peringkat teratas Putra Samarinda untuk bersaing pada musim Liga Super Indonesia 2015. Ia hanya mengambil masa empat tahun untuk kelab itu memenangi kejuaraan bola sepak peringkat tertinggi pertamanya pada 2019.

Bali United ialah kelab bola sepak profesional pertama di Indonesia dan Asia Tenggara, juga kedua di Asia selepas Guangzhou Evergrande, yang didagangkan secara terbuka selepas sahamnya ditawarkan melalui Bursa Saham Indonesia pada 17 Jun 2019.

PT Bali Bintang Sejahtera Tbk mengeluarkan sebanyak 2 bilion saham daripada jumlah modal diterbitkan dan berbayar selepas tawaran awam permulaan (IPO). Saham ditetapkan untuk dijual pada harga antara IDR 120 dan IDR 180 setiap satu, dan sebenarnya menjadi IDR 175 dengan pelancaran IPO pada 10 Jun.

Live Streaming PSM Makassar vs Sabah 5.10.2023

Dibawah ini merupakan maklumat berkaitan live streaming PSM Makassar vs Sabah 2023 beserta siaran langsung dan keputusan penuh perlawanan yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:


Info Siaran Langsung 

PERLAWANAN PERINGKAT KUMPULAN I

PSM Makassar vs Sabah

Tarikh : 5.10. 2023 (Hari Khamis)

Masa : 8 pm 

tempat :🏟 Stadium Wayan I Dipta

Link Live Streaming 

Jom join Group fb : https://www.facebook.com/groups/penyokongbolasepak untuk live

link 2 - PSM Makassar vs Sabah live! cepat tengok!

Link 3 - TIGA

*Sila refresh atau tekan f5 kalau link live tak keluar ya.

Keputusan Penuh Perlawanan


Kami akan mengemaskini keputusan perlawanan malam ini. Keputusan penuh PSM Makassar vs Sabah 2023 secara langsung (live score) sehingga tamat perlawanan:


PPSM MAKASSAR [ ] - [ ]  SABAH


*Sila refresh atau reload page ini untuk paparan keputusan terkini 


Seperti sedia maklum setiap kali perlawanan liga super,para pemain akan memberikan 100% kekuatan mereka bagi membawa pulang piala berprestij ini. Mampukah PSM Makassar  mengalahkan Sabah pada malam ini sekali gus memberikan 3 mata kepada pasukan itu?


Kita harap kedua-dua pasukan memberikan yang terbaik dalam perlawnaan ini. Kalah dan menang itu adat pertandingan dan jangan abaikan semangat kesukanan dan persahabatan di antara kita. Selamat pergi dan pulang untuk para penyokong yang akan ke stadium malam nanti.Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama