-->

Live Streaming Indonesia vs Argentina 19.6.2023

Live Streaming Indonesia vs Argentina 19.6.2023. Sebuah perlawanan menarik menyaksikan dua pasukan berentap bagi mendapatkan point FIFA bagi menaikkan ranking pasukan masing-masing. Indonesia di rangking 150 dunia manakala argentina menghuni tangga pertama ranking FIFA. 


Live Streaming Indonesia vs Argentina 19.6.2023
Pasukan bola sepak kebangsaan Argentina (Bahasa Sepanyol: Selección de fútbol de Argentina) mewakili Argentina dalam bola sepak antarabangsa lelaki dan ditadbir oleh Persatuan Bola Sepak Argentina, badan induk bola sepak di Argentina.

Digelar La Albiceleste ('Putih dan Biru Langit'), mereka adalah juara dunia, setelah memenangi Piala Dunia terbaharu pada 2022. Secara keseluruhan, Argentina telah muncul dalam perlawanan akhir Piala Dunia sebanyak enam kali; rekod yang disamakan oleh Itali dan hanya diatasi oleh Brazil dan Jerman.


Live Streaming Indonesia vs Argentina 19.6.2023

Skuad iNDONESIA kali ini dihiasi dengan pelbagai pemain lama dan baru. Diharapkan kemasukan pemain kali ini dapat meningkatkan keserasian antara pemain menjelang kejohanan asia awal tahun hadapan. Sudah pasti rakyat Indonesiaa mahu melihat kesefahaman di antara pemain bagi memastikan kemenangan untuk pasukan. 

Bagi anda yang nak tengok perlawanan  Indonesia vs Argentina, anda boleh tonton menerusi link di bawah ini ya.

join group fb >> Bola Live << untuk live streaming match bola.

LINK 1 -  Indonesia vs Argentina.

LINK 2 - INDO VS ARG

LINK 3 - TV9

 Argentina bermain di final pertama pada tahun 1930, yang mana mereka tewas 4–2 kepada Uruguay. Penampilan akhir seterusnya datang 48 tahun kemudian, pada tahun 1978, apabila pasukan yang diketuai oleh Daniel Passarella mengalahkan Belanda 3–1 dalam masa tambahan, dinobatkan sebagai juara dunia buat kali pertama. 

Dikapten oleh Diego Maradona, Argentina memenangi Piala Dunia kedua mereka lapan tahun kemudian, pada tahun 1986, dengan kemenangan akhir 3–2 ke atas Jerman Barat. Mereka mara ke final sekali lagi di bawah bimbingan Maradona, pada tahun 1990, tetapi akhirnya dikalahkan 1–0 oleh Jerman Barat. 

Beberapa dekad kemudian, Argentina yang diketuai oleh Lionel Messi membuat penampilan terakhir kelima mereka pada 2014, tewas kepada Jerman 1–0 selepas masa tambahan. 

Pada 2022, sekali lagi diketuai oleh Messi, mereka dinobatkan sebagai juara dunia buat kali ketiga, yang keempat paling banyak daripada mana-mana negara, menewaskan Perancis 4–2 menerusi sepakan penalti, berikutan keputusan seri 3–3 selepas masa tambahan.

Aku rasa skuad negara mampu menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam mendapatkan point yang banyak dari perlawanan ini. Kita doakan agar skuad harimau malaya kesayangan kita ini mampu mengalahkan tuan rumah thailand dalam aksi malam ini.

Selamat menonton.

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama