-->

Live Streaming Malaysia vs Papua New Guinea 20.6.2023

Live Streaming Malaysia vs Papua New Guinea 20.6.2023. Sebuah perlawanan menarik menyaksikan dua pasukan berentap bagi mendapatkan point FIFA bagi menaikkan ranking pasukan masing-masing. Malaysia hadir dengan ranking 138 dunia akan bertemu dengan Papua New Guinea yang berada di ranking ke 159 dunia.


Live Streaming Malaysia vs Papua New Guinea 20.6.2023
Pasukan bola sepak kebangsaan Papua New Guinea ialah pasukan kebangsaan Papua New Guinea dan dikawal oleh Persatuan Bola Sepak Papua New Guinea. Nama panggilannya ialah Kapuls, iaitu Tok Pisin untuk Kuskus.

Kedudukan FIFA tertinggi Papua New Guinea ialah 153, pada Jun 2017. Sehingga Jun 2019, negara itu berada di kedudukan ke-171 daripada 211 negara. Ini adalah penurunan sebanyak 2 tempat dari Mei 2019. Papua New Guinea sebelum ini telah meninggalkan ranking FIFA, setelah tidak bertanding dalam perlawanan antara Julai 2007 dan Ogos 2011. 

Perlawanan mereka di Sukan Pasifik 2015 menyaksikan mereka kembali ke ranking, dan mereka bertanding dalam Piala Negara-negara OFC 2016 pada Jun 2016; mereka mara ke final, tetapi tewas kepada New Zealand 4–2 menerusi sepakan penalti selepas kedudukan terikat 0–0 selepas masa tambahan.

Live Streaming Malaysia vs Papua New Guinea 20.6.2023

Skuad Malaysia kali ini dihiasi dengan pelbagai pemain lama dan baru. Diharapkan kemasukan pemain kali ini dapat meningkatkan keserasian antara pemain menjelang kejohanan asia awal tahun hadapan. Sudah pasti rakyat Malaysia mahu melihat kesefahaman di antara pemain bagi memastikan kemenangan untuk pasukan. 


Bagi anda yang nak tengok perlawanan Malaysia vs Papua New Guinea, anda boleh tonton menerusi link di bawah ini ya.

join group fb >> Bola Live << untuk live streaming match bola.

LINK 1 - Malaysia vs Papua New Guinea.

LINK 2 - MAS VS PAPUA

LINK 3 - TV9

Aku rasa skuad negara mampu menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam mendapatkan point yang banyak dari perlawanan ini. Kita doakan agar skuad harimau malaya kesayangan kita ini mampu mengalahkan tuan rumah thailand dalam aksi malam ini.

Selamat menonton.


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama