-->

Malaysia vs Chinese Taipei 11.6.2024

Live Streaming Malaysia vs Chinese Taipei 11.6.2024. Malam ini akan berlangsung satu perlawanan menarik menyaksikan dua pasukan berentap bagi mendapatkan mata untuk kumpulan kelayakan Piala Dunia 2026. 


Perlawanan ini juga membolehkan skuad negara mendapatkan point FIFA bagi menaikkan ranking pasukan masing-masing. 


Malaysia hadir dengan ranking 138 dunia akan bertemu dengan Chinese Taipei yang berada di ranking ke 159 dunia. Dalam perlawanan pertama tempoh hari skuad negara menang dengan pasukan mereka dengan keputusan 1-0.


Jadi malam ini, kita perlu menang dan terus menyokong Harimau Malaya. Korang yang nak tengok perlawanan ini, berikut merupakan Malaysia vs Chinese Taipei  malam ini.Malaysia vs Chinese Taipei 11.6.2024


Info Perlawanan 
Hari Perlawanan | Selasa 11/6/ 2024

Kelayakan Piala Dunia 2026/Piala Asia 2027

⚽ Malaysia vs Chinese Taipei 
🕙 9:00 malam
🏟 Stadium Nasional Bukit Jalil

Live streaming di bawah 👇👇

Info Pasukan lawan, Chinese Taipei


Sebelum pertlawnan Malaysia vs Chinese Taipei, kita kongsikan sikit info berkaitan pasukan lawan kita ni ya. 


Pasukan bola sepak kebangsaan China Taipei mewakili Taiwan (Republik China) dalam bola sepak antarabangsa dan dikawal oleh Persatuan Bola Sepak China Taipei. 


Walaupun tidak pernah layak ke Piala Dunia FIFA, Chinese Taipei, yang ketika itu dikenali sebagai Republik China, mara ke separuh akhir Piala Asia AFC 1960 dan 1968, menduduki tempat ketiga dalam Piala Asia AFC. 


Pasukan itu juga memenangi emas pada Sukan Asia 1954 dan 1958, walaupun pemain dalam pasukan itu berasal dari British Hong Kong.


Live Streaming


Skuad Malaysia kali ini dihiasi dengan pelbagai pemain lama dan baru. Diharapkan kemasukan pemain kali ini dapat meningkatkan keserasian antara pemain menjelang kejohanan asia awal tahun hadapan. 


Sudah pasti rakyat Malaysia mahu melihat kesefahaman di antara pemain bagi memastikan kemenangan untuk pasukan. 


Bagi anda yang nak tengok perlawanan ini, anda boleh tonton menerusi link di bawah ini ya.


join group fb >> Bola Live << untuk live streaming match bola.

LINK 1 - Malaysia vs Chinese Taipei 11.6.2024.

LINK 2 - MALAYSIA VS CHINESE TAIPEI LIVE

LINK 3 - TV9


Aku rasa skuad negara mampu menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam mendapatkan point yang banyak dari perlawanan ini. Kita doakan agar skuad harimau malaya kesayangan kita ini mampu mengalahkan Oman dalam aksi malam ini.

Selamat menonton.


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama