-->

3 Kelebihan Indonesia U23 Layak Ke Final AFCU23

Kelebihan Indonesia u23 untuk layak ke Final AFC U23 cerah selepas mereka dilihat mampu mencipta kejutan dalam perlawanan semi final malam ini.


Uzbekistan menewaskan Malaysia 2-0 dalam perlawanan pertama peringkat kumpulan AFC U23 2024. Kemudian membelasah kuwait dengan skor 5-0. 


3 Kelebihan Indonesia U23 Layak Ke Final AFCU23Menutup malam gemilang mereka dengan mengalahkan vietnam 3-0. Mereka menjaringkan 10 gol dan tidak bolos satu pun. 


Mereka mengalahkan arab saudi dengan jaringan 2-0 walaupun bermain secara bertahan.


Kelebihan Indonesia U23 Berbanding Uzbekistan Untuk Layak Ke Final AFCU23


1. Indonesia mempunyai masa rehat lebih lama berbanding Uzbekistan. jadi mereka menggunakan waktu itu untuk membaiki permainan dan juga pemulihan pemain. 


2. Mental pemain berada di tahap tertinggi selepas berjaya mengalahkan Korea Selatan di suku akhir.


3. kehilangan penyerang utama mereka Rafael Struijk yang digantung selepas mendapat dua kad kuning dan tidak akan bermain di pentas semi final malam ini.


Namun kekurangan ini tidak menggugat skuad garuda muda yang mempunyai barisan pemain yang berkualiti.


4. Teamwork pemain pasukan indonesia u23 sangat tinggi dan kita boleh lihat melalui passing mereka yang membawa kepada gol yang dijaringkan.


Jika mereka menang keatas uzbekistan, maka mereka boleh layak ke Olimpik PARIS 2024 dan ia merupakan kali pertama sejak tahun 1956.

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama