-->

Live Streaming Stallion Laguna vs Terengganu 8.11.2023

Live Streaming Stallion Laguna vs Terengganu 8.11.2023. Perlawanan penting petang ini adalah kerana ini merupakan perlawanan keempat AFC Cup 2023 yang berlangsung di Stadium Binan Filipina. Perlawanan melibatkan tuan rumah, Stallion Laguna dan juga pasukan pelawat Terengganu FC. Game ini juga akan berlangsung di sebelah petang dan pastinya ramai yang tidak sabar untuk menyaksikan perlawanan menarik ini.


Live Streaming Stallion Laguna vs Terengganu 8.11.2023

FAKTA PASUKAN STALLION LAGUNA


Kelab Bola Sepak Stallion Laguna ialah sebuah kelab bola sepak profesional Filipina yang berpangkalan di Biñan, Laguna. Kelab ini bersaing dalam Liga Bola Sepak Filipina, peringkat teratas bola sepak di Filipina.

Pada tahun 2002, kelab ini diasaskan sebagai Stallion Football Club. Kelab itu bertanding dalam United Football League yang berpangkalan di Metro Manila, memperoleh kenaikan pangkat ke Divisyen 1 selepas menamatkan saingan sebagai naib juara pada musim 2011. 

Kelab ini terus bersaing dalam Divisyen 1 UFL dari 2012 hingga 2016, memenangi satu gelaran Liga Bola Sepak United dan satu Piala UFL, kedua-duanya pada musim UFL 2012–2013.

Asalnya berpangkalan di Barotac Nuevo, Iloilo, kelab itu berpindah ke Stadium Bola Sepak Biñan di Biñan, Laguna pada 2016, apabila kelab itu secara rasmi mengemukakan permohonannya untuk menyertai Liga Bola Sepak Filipina, liga bola sepak kebangsaan pertama yang benar di Filipina.

Stallion Laguna juga menggunakan Stadium McKinley Hill berkapasiti 4,500 untuk beberapa perlawanan di tempat sendiri.

Live Streaming Stallion Laguna vs Terengganu 8.11.2023


Dibawah ini merupakan maklumat berkaitan live streaming Stallion Laguna vs Terengganu 2023 beserta siaran langsung dan keputusan penuh perlawanan yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:


Info Siaran Langsung 

PERLAWANAN PERINGKAT KUMPULAN I

Stallion Laguna vs Terengganu

Tarikh : 8.11. 2023 (Hari Rabu)

Masa : 4 pm 

tempat : Stadium Binan

Link Live Streaming 

Jom join Group fb : https://www.facebook.com/groups/penyokongbolasepak untuk live

link 2 - Stallion Laguna vs Terengganu live! cepat tengok!

Link 3 - TIGA

*Sila refresh atau tekan f5 kalau link live tak keluar ya.

Keputusan Penuh Perlawanan


Kami akan mengemaskini keputusan perlawanan malam ini. Keputusan penuh Stallion Laguna vs Terengganu 2023 secara langsung (live score) sehingga tamat perlawanan:


STALLION LAGUNA [ ] - [ ]  TERENGGANU


*Sila refresh atau reload page ini untuk paparan keputusan terkini 


Seperti sedia maklum setiap kali perlawanan liga super,para pemain akan memberikan 100% kekuatan mereka bagi membawa pulang piala berprestij ini. Mampukah Terengganu mengalahkan Stallion Laguna pada malam ini sekali gus memberikan 3 mata kepada pasukan itu?


Kita harap kedua-dua pasukan memberikan yang terbaik dalam perlawnaan ini. Kalah dan menang itu adat pertandingan dan jangan abaikan semangat kesukanan dan persahabatan di antara kita. Selamat pergi dan pulang untuk para penyokong yang akan ke stadium malam nanti.


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama