-->

Live Streaming Chinese Taipei vs Malaysia 21.11.2023

Live Streaming Chinese Taipei vs Malaysia 21.11.2023. Malam ini akan berlangsung satu perlawanan menarik menyaksikan dua pasukan berentap bagi mendapatkan mata untuk kumpulan kelayakan Piala Dunia 2026. Perlawanan ini juga membolehkan skuad negara mendapatkan point FIFA bagi menaikkan ranking pasukan masing-masing. Malaysia hadir dengan ranking 138 dunia akan bertemu dengan Chinese Taipei yang berada di ranking ke 152 dunia. berikut merupakan Chinese Taipei vs Malaysia malam ini.Live Streaming Chinese Taipei vs Malaysia 21.11.2023Live Streaming Chinese Taipei vs Malaysia 21.11.2023


Kelayakan Piala Dunia 2026/Piala Asia 2027

Kelayakan Piala Dunia 2026/Piala Asia 2027
⚽ CHINESE TAIPEI 🇹🇼 🆚️ 🇲🇾 MALAYSIA
🕖 7:00 malam ini
🏟 Stadium Perbandaran Taipei
Live streaming di bawah 👇👇

Info Pasukan lawan, Chinese Taipei


Sebelum pertlawnan Chinese Taipei vs Malaysia, kita kongsikan sikit info berkaitan pasukan lawan kita ni ya. Pasukan bola sepak kebangsaan China Taipei mewakili Taiwan (Republik China) dalam bola sepak antarabangsa dan dikawal oleh Persatuan Bola Sepak China Taipei. 


Walaupun tidak pernah layak ke Piala Dunia FIFA, Chinese Taipei, yang ketika itu dikenali sebagai Republik China, mara ke separuh akhir Piala Asia AFC 1960 dan 1968, menduduki tempat ketiga dalam Piala Asia AFC. 


Pasukan itu juga memenangi emas pada Sukan Asia 1954 dan 1958, walaupun pemain dalam pasukan itu berasal dari British Hong Kong.


Persatuan Bola Sepak China Taipei (CTFA) telah diasaskan di Tanah Besar China sebagai Persatuan Bola Sepak China (CFA) pada tahun 1924 dan berpindah ke Taiwan pada tahun 1949 pada akhir Perang Saudara China. 


Negara ini menyertai FIFA pada tahun 1954,[5] mula-mula dengan nama Taiwan, kemudian dinamakan semula kepada Chinese Taipei pada tahun 1982.


Kejayaan terbesar China Taipei adalah apabila mereka menduduki tempat ketiga di Piala Asia AFC pada tahun 1960. Pasukan itu juga layak ke Sukan Olimpik Musim Panas 1960. Walau bagaimanapun, pemain dalam pasukan itu berasal dari Hong Kong, walaupun pasukan kebangsaan Hong Konge bukan antara yang terbaik di Asia.

Live Streaming Chinese Taipei vs Malaysia 21.11.2023


Skuad Malaysia kali ini dihiasi dengan pelbagai pemain lama dan baru. Diharapkan kemasukan pemain kali ini dapat meningkatkan keserasian antara pemain menjelang kejohanan asia awal tahun hadapan. Sudah pasti rakyat Malaysia mahu melihat kesefahaman di antara pemain bagi memastikan kemenangan untuk pasukan. 


Live Streaming Chinese Taipei vs Malaysia 21.11.2023Bagi anda yang nak tengok perlawanan Chinese Taipei vs Malaysia, anda boleh tonton menerusi link di bawah ini ya.

join group fb >> Bola Live << untuk live streaming match bola.

LINK 1 - Chinese Taipei vs Malaysia.

LINK 3 - TV9

Aku rasa skuad negara mampu menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam mendapatkan point yang banyak dari perlawanan ini. Kita doakan agar skuad harimau malaya kesayangan kita ini mampu mengalahkan India dalam aksi malam ini.

Selamat menonton.


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama