-->

Live Streaming Malaysia vs India 13.10.2023

Live Streaming Malaysia vs India 13.10.2023. Malam ini akan berlangsung satu perlawanan menarik menyaksikan dua pasukan berentap bagi mendapatkan point FIFA bagi menaikkan ranking pasukan masing-masing. Pada masa yang sama mereka merebut kejuaraan Piala Pestabola Merdeka 2023 setelah 10 tahun ia tidak dilaksanakan. Malaysia hadir dengan ranking 138 dunia akan bertemu dengan India yang berada di ranking ke 97 dunia. berikut merupakan live malaysia vs india malam ini.


Live Streaming Malaysia vs India 13.10.2023
Live Streaming Malaysia vs India 13.10.2023


Hari Perlawanan | Sabtu, 13 Oktober 2023

Pestabola Merdeka 2023
⚽ MALAYSIA 🇲🇾 🆚️ 🇮🇳 INDIA
🕘 9:00 malam ini
🏟 Stadium Nasional, Bukit Jalil

Live streaming di bawah 👇👇

Info Pasukan lawan, India


All India Football Federation (AIFF) ialah badan induk bola sepak kebangsaan di India. Ia adalah ahli FIFA, badan induk bola sepak antarabangsa dan bergabung dengan Konfederasi Bola Sepak Asia dan Persekutuan Bola Sepak Asia Selatan. Persekutuan ini juga menguruskan Futsal dan Bola Sepak Pantai di India.

Ia bergabung dengan Kementerian Hal Ehwal Belia dan Sukan, Kerajaan India. Pasukan bola sepak lelaki dan wanita India ditadbir oleh AIFF, mewakili India dalam pelbagai kejohanan bola sepak antarabangsa.

AIFF mengurus, menyekat, mengendalikan, menjadualkan dan mengendalikan semua kejohanan dan liga bola sepak peringkat kebangsaan di India, termasuk Liga Super India, Liga-I, Liga-I 2, Liga-I 3, Piala Santosh, Liga Wanita India, Kebangsaan Wanita Kanan. Kejohanan Bola Sepak, Kejohanan Kelab Futsal, Kejohanan Bola Sepak Pantai Kebangsaan, Piala Super, Liga Belia dan lain-lain.

Persekutuan juga secara tidak langsung menguruskan pertandingan bola sepak tempatan melalui persatuan negara anggotanya.

Jawatankuasa bola sepak Pantai dan Futsal AIFF menyelia pembangunan sukan ini di India.

Live Streaming Malaysia vs India 13.10.2023


Skuad Malaysia kali ini dihiasi dengan pelbagai pemain lama dan baru. Diharapkan kemasukan pemain kali ini dapat meningkatkan keserasian antara pemain menjelang kejohanan asia awal tahun hadapan. Sudah pasti rakyat Malaysia mahu melihat kesefahaman di antara pemain bagi memastikan kemenangan untuk pasukan. 


Bagi anda yang nak tengok perlawanan  Malaysia vs India, anda boleh tonton menerusi link di bawah ini ya.

join group fb >> Bola Live << untuk live streaming match bola.

LINK 1 -  Malaysia vs India.

LINK 3 - TV9

Aku rasa skuad negara mampu menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam mendapatkan point yang banyak dari perlawanan ini. Kita doakan agar skuad harimau malaya kesayangan kita ini mampu mengalahkan India dalam aksi malam ini.

Selamat menonton.


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama