-->

Malaysia Langkah kanan kalahkan Indonesia Dalam AFF B23

 Malaysia Langkah kanan kalahkan Indonesia Dalam AFF B23. Di atas kertas memang jelas lihat perbezaan di antara skuad negara dengan Indonesia kerana persediaan yang lebih baik berbanding kita.


Namun begitu, skuad negara bimbingan elavarasan berjaya menunjukkan prestasi yang cemerlang sehingga dapat mengalahkan Indonesia dalam perlawanan pertama peringkat kumpulan AFF 2023.


Malaysia Langkah kanan kalahkan Indonesia Dalam AFF B23Indonesia terlebih dahulu mendapat gol pertama pada babak pertama menerusi gerakan cantik oleh Santana. Pertahanan Malaysia di hukum kerana terlalu leka mengawal pemain tersebut.


Gol tersebut dijaringkan pada minit ke 28 perlawanan.


Diseparuh masa kedua, Elavarasan memasukkan Ferguson Tierney bagi menambah kekuatan jaringan dan hasilnya dia berjaya mendapatkan penalti selepas di jatuhkan.


Dia juga menyempurnakan penalti tersebut.


Gol kedua muncul selepas skuad negara tidak henti henti menyerang kubu lawan dan akhirnya ferguson berjaya menjaringkan gol kedua. ketika itu berlaku perebutan di dalam kotak penalti sehinggakan memberi peluang kepada pemain malaysia menjaringkan gol.


Indonesia cuba untuk comeback tetapi gagal dan keputusan akhir adalah Malaysia 2-1 Indonesia.Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama