-->

2 wakil Malaysia berbaki di Terbuka Korea

2 wakil Malaysia berbaki di Terbuka Korea. Selepas nama-nama besar dalam skuad badminton negara tewas semalam dalam aksi di korea open.. Hanya dua wakil sahaja yang berbaki yang akan berentap dalam suku akhir kejohanan tersebut.


2 wakil Malaysia berbaki di Terbuka KoreaMereka adalah Goh Sze Fei-Nur Izzuddin Rumsani yang bermain untuk beregu lelaki. selain itu wakil tunggal perseorangan lelaki Ng Tze Yong juga akan berkaksi hari ini.


Sze Fei-Izzuddin menjadikan rakan senegara yang juga pilihan keenam, Ong Yew Sin-Teo Ee Yi sebagai mangsa terbaharu mereka apabila menang aksi pusingan kedua, 25-23, 21-15 di Stadium Jinnam, Yeosu, Korea Selatan, hari ini.


Sze Fei-Izzuddin akan bertemu beregu hebat dari Indonesia iaitu Fajar Alfian-Muhammad Rian Ardianto. Mereka telah mengalahkan pasangan Taiwan, Lu Ching Yao-Yang Po Han, 21-19, 21-15.


Ng Tze Yong pula menang straight set ke atas pemain dari macau yang mengalahkan lee zii jia baru-baru ini. Tze yong mengalahkan Ka Long Angus dengan kepputusan 21 - 18 dan 21 17.

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama