-->

Live Streaming Malaysia vs Solomon Islands 14.6.2023

Live Streaming Malaysia vs Solomon Islands 14.6.2023. Sebuah perlawanan menarik menyaksikan dua pasukan berentap bagi mendapatkan point FIFA bagi menaikkan ranking pasukan masing-masing. Malaysia hadir dengan ranking 138 dunia akan bertemu dengan Solomon Island yang berada di ranking ke 134 dunia.


Live Streaming Malaysia vs Solomon Islands 14.6.2023


Kepulauan Solomon ialah sebuah negara yang terdiri daripada enam pulau utama dan lebih 900 pulau kecil di Oceania, di timur laut Australia. Ia mempunyai keluasan tanah 28,400 kilometer persegi (11,000 batu persegi), dan populasi kira-kira 700,000.[10] Ibu kotanya, Honiara, terletak di pulau terbesar, Guadalcanal. 

Negara ini mengambil namanya daripada kawasan yang lebih luas di Kepulauan Solomon (kepulauan), yang merupakan koleksi pulau Melanesia yang turut merangkumi Wilayah Autonomi Bougainville (kini sebahagian daripada Papua New Guinea), tetapi tidak termasuk Kepulauan Santa Cruz.

Live Streaming Malaysia vs Solomon Islands 14.6.2023

Skuad Malaysia kali ini dihiasi dengan pelbagai pemain lama dan baru. Diharapkan kemasukan pemain kali ini dapat meningkatkan keserasian antara pemain menjelang kejohanan asia awal tahun hadapan. Sudah pasti rakyat Malaysia mahu melihat kesefahaman di antara pemain bagi memastikan kemenangan untuk pasukan. 


Bagi anda yang nak tengok perlawanan Malaysia vs Solomon Islands, anda boleh tonton menerusi link di bawah ini ya.

join group fb >> Bola Live << untuk live streaming match bola.

LINK 1 - Malaysia vs Solomon Islands.

LINK 2 - MAS VS SOL

LINK 3 - TV9

Aku rasa skuad negara mampu menunjukkan prestasi terbaik mereka dalam mendapatkan point yang banyak dari perlawanan ini. Kita doakan agar skuad harimau malaya kesayangan kita ini mampu mengalahkan tuan rumah thailand dalam aksi malam ini.

Selamat menonton.

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama