-->

5 Fakta Menarik Kemenangan Liverpool Di Sheffield United

5 Fakta Menarik Kemenangan Liverpool Di Sheffield United. Awal pagi tadi, Juara bertahan Epl berkunjung ke markas Sheffield dalam perlawanan Liga Perdana Inggeris. Liverpool berjaya membawa pulang 3 mata dari perlawanan tersebut hasil jaringan Jones pada minit ke 48. Satu gol lagi terhasil daripada gol sendiri dari pemain Sheffield United.


5 Fakta Menarik Kemenangan Liverpool Di Sheffield United


5 Fakta Menarik Kemenangan Liverpool Di Sheffield United

1.Liverpool mencatat kemenangan pertama sejak menewaskan West Ham United 3-1 pada akhir Januari.

2. Ini adalah kekalahan liga tuan rumah ke-10 Sheffield United musim ini, yang terbanyak dalam satu kempen sejak tewas 11 pada 2010-11 di Kejuaraan.

3. Curtis Jones hanya menjaringkan gol kedua Liga Perdana Inggeris untuk Liverpool, dengan yang lain datang pada bulan Julai 2020 menentang Aston Villa.

4. Pada 20 tahun dan 29 hari, Jones adalah pemain Liverpool termuda yang menjaringkan gol Liga Perdana sejak Raheem Sterling pada bulan Disember 2014 menentang Burnley (20 tahun, 18 hari).

5. Adrian telah berakhir dengan kemenangan dalam 10 dari 12 saingan Liga Perdana Inggeris untuk Liverpool (83%) tetapi ini hanya kemenangan ketiga untuk The Reds.Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama