-->

Liverpool KALAH Besar, Manchester City MENANG Besar!

Liverpool KALAH Besar, Manchester City MENANG Besar! Semalam telah berlangsung perlawanan-perlawanan liga perdana Inggeris. Kita dapat saksikan dua keputusan yang berbeza diperoleh bekas juara EPL 2020, Liverpool yang tewas buat kali ketiga berturut-turut. Manakala pendahulu liga musim ini Manchester City menang besar keatas pasukan Tottenham. 


Liverpool KALAH Besar, Manchester City MENANG Besar!


Liverpool KALAH Besar, Manchester City MENANG Besar!


Walaupun mengawal permainan, Liverpool tidak dapat menahan rentak The Foxes. Mereka akhirnya tewas dengan skor 1-3. Gol tunggal Liverpool dijaringkan oleh Mohamed Salah pada minit ke-67. Hatrik untuk kemenangan Leicester City bersarang oleh James Maddison pada minit ke-78, Jamie Vardy pada minit ke-81, Harvey Barnes pada minit ke-85.


Dalam perlawanan lain, Manchester City berjaya menumpaskan Tottenham Hotspur dengan tiga gol tanpa balas di Stadium Etihad. Tiga gol kemenangan untuk The Citizens diletakkan oleh Rodri pada minit ke-23 dan Ilkay Gundogan pada minit ke-50 dan 66.


Selain Liverpool dan Manchester City, Burnley juga mendapat keputusan positif. Mengunjungi ibu pejabat Crystal Palace di Selhurst Park, Burnley menang 3-0.

Berikut keputusan lain perlawanan yang berlangsung semalam.


Sabtu (13/2/2021):

Leicester City 3-1 Liverpool

Gol: James Maddison 78 ', Jamie Vardy 81', Harvey Barnes 85 '; Mohameds Salah 67 '


Crystal Palace 0 - 3 Burnley

Gol: Johann Berg Gudmundsson 5 ', Jay Rodriguez 10', Matthew Lowton 47 '


Ahad (14/2/2021):


Manchester City 3-0 Tottenham Hotspur

Gol: Rodri 23 ', Ilkay Gundogan 50, 66'


Brighton and Hove Albion 0 - 0 Aston Villa


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama