-->

Biodata Thomas Dooley Jurulatih Sri Pahang FC

Biodata Thomas Dooley Jurulatih Sri Pahang FC. Nama bekas jurulatih Viettel FC ' Thomas Dooley' menjadi sebutan peminat pasukan Pahang FC sejak tamat saingan liga musim lepas lagi. Thomas Dooley kini menggantikan Dollah Salleh sebagai ketua jurulatih Pahang. Berikut merupakan Biodata Thomas Dooley Jurulatih Sri Pahang FC.

Biodata Thomas Dooley Jurulatih Sri Pahang FC


Biodata Thomas Dooley Jurulatih Sri Pahang FC.

Thomas Dooley (lahir 12 Mei 1961) adalah bekas pemain bola sepak Amerika . Pernah bermain sebagai pemain pertahanan dan pemain tengah bertahan dan bekas kapten pasukan kebangsaan Amerika Syarikat. Dooley terakhir berkhidmat sebagai ketua jurulatih pasukan Viettel FC yang bermain di liga Vietnam.

Jom follow Instagram Coach Thomas Dooley (klik).

Dooley juga bukanlah asing bagi peminat bola sepak Asia Tenggara kerana sebelum ini beliau pernah menjadi ketua jurulatih skuad kebangsaan Filipina pada tahun 2014 hingga 2018.

Kemudian Dooley kemudian dilantik sebagai pengarah teknikal kelab Viettel FC yang merupakan juara Liga Vietnam 1 dan berjaya meraih tiket automatik ke peringkat kumpulan AFC Champions League 2021.

Datang dengan reputasi yang baik pasti sangat dinantikan oleh peminat pasukan Pahang selepas musim yang hambar pada tahun 2020. 

Semoga coach sukses di Malaysia.


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama