-->

Real Madrid Juara Super Cup 2017

Real Madrid Juara Super Cup 2017. Awal pagi tadi, berlangsungnya perlawanan super cup di antara juara UEFA Champion League dengan Juara Europa League. Perlawanan di antara Real Madrid dan juga Manchester United.


Real Madrid Juara Super Cup 2017
Real Madrid Juara Super Cup 2017


Pada awal babak pertama, penguasaan lebih kepada pasukan real madrid di mana posisi pasukan manchester united agak berterabur. Real madrid bermain simple football dan berjaya memperolehi gol pertama walaupun ia sebenarnya telah offside.

Di awal babak kedua, real madrid menjarakkn kedudukan dengan jaringan dari isco hasil gerakan cantik dengan pemain lain. Manchester united tampak kembali bernafsu setelah kemasukan fellaini di babak kedua.

Manchester united berjaya mendapat gol pertama mereka yang di jaringkan oleh lukaku selepas bola rembatan matic di tampan oleh penjaga gol , Navas. Keseimbangan kedua-dua pasukan juga mempengaruhi keputusan ini.

kita nampak United masih mencari keserasian di antara pemain baru dan lama. Manakala real madrid pula sudah serasi kerana skuad mereka tiada perubahan dan telah beraksi untuk tempoh yang lama.

Tahniah Real Madrid!

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama