-->

BIODATA WAN KUZAIN WAN KAMAL - ANAK MELAYU MAIN BOLA DI LIGA AMERIKA SYARIKAT !

BIODATA WAN KUZAIN WAN KAMAL | Nama wan kuzain wan kamal menjadi sebutan rakyat malaysia selepas beliau membuat debut sebagai pemain bola sepak profesional dalam liga di Amerika Syarikat. Beliau yang di gelar Messi Amerika syarikat merupakan berketuruan malaysia. Berikut merupakan BIODATA WAN KUZAIN WAN KAMAL

Wan Kuzain bin Wan Kamal (lahir 14 September 1998) ialah pemain bola sepak profesional Amerika yang kini bermain untuk pasukan Liga MLS Next Pro iaitu pasukan St. Louis City SC 2 dan pernah bermain untuk Amerika Syarikat di peringkat bawah 17 tahun.

BIODATA WAN KUZAIN WAN KAMAL

BIODATA WAN KUZAIN WAN KAMAL

Nama Penuh : Wan Kuzain Wan Kamal
AsalCarbondale, Illinois
Darah Kacukan Malaysia 
Umur : 18 ( 2017 )
Tarikh Lahir : 14 september 1998
Kelab terkini : St. Louis City 2

Beliau pernah bermain dengan Swope Park Rangers berjaya membantu pasukannya membuat comeback dalam perlawanan pertama beliau. Beliau juga merupakan anak melayu pertama bermain di liga pertama Amerika syarikat. Sebab itu ramai yang tanyakan siapa wan kuzaian wan kamal ni. sebab beliau mempunyai darah kacukan malaysia.

Jadi dengan perkongsian mengenai WAN KUZAIN WAN KAMAL , kita kenal siapakah kuzain dan kita doakan beliau mewakili negara Amerika syarikat berbanding Malaysia. tetapi kalau beliau nak bermain dengan malaysia pun apa salahnya. cuma takut tak berkembang sahajalah kan.

Sekian.


Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama