-->

JDT Juara Liga Super, Pulau Pinang Juara Liga Perdana 2020.

 JDT Juara Liga Super, Pulau Pinang Juara Liga Perdana 2020. Perlawanan liga super dan liga perdana akan berakhir pada hari esok di mana kesemua perlawanan telah selesai di mainkan oleh setiap pasukan.

Musim ini kita nampak kelainan sedikit apabila saingan liga kali ini ditamatkan agak lewat berikutan dengan situasi semasa dengan penularan Covid 19. Ramai yang terkesan termasuklah kelab-kelab bola sepak tempatan.

JDT Juara Liga Super, Pulau Pinang Juara Liga Perdana 2020.JDT Juara Liga Super, Pulau Pinang Juara Liga Perdana 2020.

Namun begitu setelah saingan liga dibuka semula, para pasukan dapat menyambung kembali rentak permainan dan akhirnya berjaya untuk menghabiskan baki perlawanan liga. 

Akhirnya, JDT telah diumumkan sebagai juara liga super manakala pasukan Pulau Pinang di nobatkan sebagai juara liga perdana 2020.

Untuk musim ini juga kita lihat tidak ada pasukan dari liga perdana tersingkir ke liga Malaysia kerana semua pasukan telah bersetuju untuk tidak berlaku penyingkiran kerana kekurangan perlawanan. 

JDT Juara Liga Super, Pulau Pinang Juara Liga Perdana 2020.


Cuma ada penyingkiran dari liga Super kepada liga perdana sahaja.

oH YA! sebagai peringatan hujung bulan Oktober 2020, akan berlangsungnya Piala Malaysia 2020. Pasukan mana pula yang akan dinobatkan sebagai juar piala malaysia 2020 nanti?

Tunggu update dari admin ya.

Terima kasih. 

Jom komen ! :)

Terbaru Lebih lama